RIGPA

ook wel Atiyoga of Dzogchen genoemd

 

Boeddhisme

Boeddhisme is geen religie, Boeddhisme is een levenswijze. Boeddha is dan ook geen god, maar een spiritueel leraar die de wereld veel kennis en wijsheid heeft nagelaten.

Het doel van Boeddhisme is Verlichting. Verlichting is niets meer en niets minder dan de ontdekking van de ware aard van alle dingen. Deze ware aard is dat niets op zichzelf bestaat, maar alles in relatie tot elkaar. Als je één aspect weglaat, is alles anders.

Dit wordt in Boeddhisme Emptiness genoemd: alles is op zichzelf leeg, maar in relatie tot al het andere compleet. Het Nederlands heeft hier een prachtig woord voor: Vol-ledigheid. Je zou het ook Eenheid kunnen noemen.

 

Rigpa

Rigpa (ook wel Atiyoga of Dzogchen genoemd) is in het Tibetaans Boeddhisme de hoogste meditatievorm. Het uiteindelijke doel van Rigpa is om los te komen van begrippen als object, tijd en ruimte en zo eenheid met alles te gaan ervaren. In het Boeddhisme wordt deze meditatie alleen geleerd aan diegenen die al een groot aantal andere vormen van onderricht hebben gehad. Het lijkt een heel gemakkelijke vorm, omdat er geen concepten en technieken aan ten grondslag liggen. Maar tegelijkertijd is het ook precies daarom de meest moeilijke vorm.

 

Petra en Rigpa

"Sinds 2007 heb ik een groot aantal workshops en trainingen gevolgd op het gebied van Tibetaans Boeddhisme. In 2013 heb ik van mijn Tibetaanse leraar Tulku Lobsang Rinpoche (www.tulkulobsang.org) toestemming gekregen om Rigpa aan anderen te gaan geven. Dat was voor mij een heel bijzonder moment en ik voel me vereerd en dankbaar dat ik deze prachtige vorm van meditatie door mag geven."

RIGPA MEDITATION

china buddhas head rechts

 

Petra en Tulku Lobsang Rinpoche

Wie is Petra Verhoef

PETRA VERHOEF

Wat is Rigpa

RIGPA

Personal Meditator

PERSONAL MEDITATOR

Contact & Locatie

CONTACT & LOCATIE

Tarieven workshops en inschrijven

TARIEVEN & INSCHRIJVEN

AGENDA